flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбувся семінар для суддів на тему: «Комунікативна компетентність судді в судовому засіданні та у веденні переговорів»

12 лютого 2018, 12:58

Одеським регіональним відділенням Національної школи суддів України 8 лютого 2018 року для суддів місцевих судів загальної юрисдикції був проведений семінар на тему: “Комунікативна компетентність судді в судовому засіданні та у веденні переговорів ”.

Від Херсонського міського суду Херсонської області приймали участь:

судді Єпішин Ю.М. та Прохоренко В.В.

У ході семінару  слухачі проаналізували та дослідили комунікативну компетентність судді в судовому засіданні, визначили правила поведінки судді та учасників судового процесу в судовому засіданні, встановлені процесуальним законодавством.

Під час семінару були розглянуті питання щодо компетентності судді в роботі з конфліктами. Учасники семінару мали змогу переглянути відеоматеріал на дану тему з подальшим його обговоренням.

Окрім того, слухачі через роботу в групах на практичному завданні набували навичок запобігання і нейтралізації небажаних емоційних станів учасників конфлікту в судовому засіданні.

Учасники семінару разом із викладачами опрацювали новели процесуальних кодексів щодо врегулювання спору за участі судді, загальні правила поведінки судді в переговорах та опанували техніку керування розмовою.

По закінченню семінару, учасники мали змогу поділитись враженнями  від навчання також було проведено анкетування та вручено сертифікати.