flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбувся семінар для суддів адміністративних і місцевих загальних судів

30 січня 2018, 11:47

Одеським регіональним відділенням Національної школи суддів України 26 січня 2018 року був проведений семінар для суддів адміністративних і місцевих загальних судів на тему: “Захист права на свободу мирних зібрань і свободу об’єднання з іншими особами за практикою Європейського суду з прав людини”.

Від Херсонського міського суду Херсонської області приймала участь суддя Корольчук Н.В. 

Учасники семінару дослідили зміст та сфери дії статті 11 Конвенції про захист прав та основоположних свобод та дізнались про обов’язки держави у світлі даної статті Конвенції Конвенції про захист прав та основоположних свобод.

Викладачі детально охарактеризували критерії виправданого втручання у свободу вираження поглядів та разом з учасниками проаналізували практику Вищої ради правосуддя за результатом вирішення питань дисциплінарної відповідальності у зв’язку з розглядом справ щодо реалізації права на свободу мирних зібрань.

Окрім того, після кожного блоку питань слухачі виконували практичні завдання, обговорювали  їх результати та проходили  експрес-опитування.

По закінченню семінару, учасники мали змогу отримати бажані коментарі від тренерів та поділитись враженнями від застосування навчальної методики також було проведено анкетування та вручено сертифікати.