flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулась презентація курсів Програми HELP Ради Європи

30 січня 2018, 09:05

24 січня 2018 року в місті Києві відбулася презентація курсів Програми HELP Ради Європи “Протидія насильству щодо жінок та домашньому насильству” та “Правосуддя дружнє до дитини”.

Від Херсонського міського суду Херсонської області приймала участь суддя Ус О.В.

До учасників презентації з вітальними промовами звернулися Голова Офісу Ради Європи Мортен Енберг, проректор Національної школи суддів України Володимир Мазурок, Заступник Міністра соціальної політики України Наталя Федорович і проректор Національної академії прокуратури України Георгій Попов.

Курс HELP “Протидія насильству щодо жінок та домашньому насильству” присвячений протидії насильству щодо жінок і домашньому насильству, має на меті поглибити знання щодо різних форм такого насильства, дослідити розташування рушійних сил, а також розглянути поширені уявлення й упередження у цій сфері.

Курс HELP “Судочинство дружнє до дитини” присвячений дружньому до дітей правосуддю та має на меті поглибити знання про європейські та міжнародні правові стандарти та практичні рекомендації у сфері правосуддя, дружнього до дітей.

Курси  Програми HELP Ради Європи презентували керівниця Департаменту з питань захисту прав дітей Регіна Еенсдоттір та керівниця відділу з питань співробітництва Департаменту ґендерної рівності головного офісу Ради Європи Марта Бесерра.

Участь у презентації взяли Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба, експерти Ради Європи, представники неурядових організацій, судді, прокурори та правознавці. Основними темами панельної дискусії стали здобутки у сфері прав дитини в України та виклики сьогодення, застосування принципу правосуддя, яке є дружнім до дитини; ситуація із протидії насильству щодо жінок і домашньому насильству в Україні, огляд Стамбульської конвенції тощо.

Під керівництвом національних тренерів дистанційних курсів учасники презентації мали можливість ознайомитися із навчальною програмою курсів і правилами взаємодії з платформою електронного навчання HELP.