flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбувся семінар-тренінг з функціонування інституту присяжних

29 січня 2018, 09:29

26 січня 2018 року на базі Херсонського обласного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій пройшов семінар для працівників апаратів судів Херсонської області, до компетенції яких належить організація діяльності присяжних,  «Підвищення спроможності інституту присяжних на регіональному рівні через освітні програми та моніторингові інструменти» та тренінг для присяжних Херсонського міського суду Херсонської області .

Від Херсонського міського суду Херсонської області приймали участь: заступник керівника апарату суду Стульківська С.В. та головний спеціаліст відділу з управління персоналом Скорик С.М.

Проект здійснюється за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

Проект спрямований на розвиток інституту присяжних в південному регіоні України через розробку методичного забезпечення їхньої діяльності, навчання присяжних, збільшення довіри до інституту присяжних серед громадськості та учасників судового процесу, а також створення системи моніторингу діяльності судів присяжних тощо.

У ході навчання обговорювались питання правового статусу присяжного в Україні; особливості кримінального та цивільного провадження за участі присяжних; функції органів місцевого самоврядування щодо формування корпусу присяжних;

Зверталась увага на матеріально-фінансове забезпечення присяжних та історичний та закордонний досвід функціонування судів присяжних.

По закінченню семінару відбулась дискусія щодо напрямів вдосконалення інституту присяжних та функціонування судів присяжних.