flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВККСУ ОПРИЛЮДНИЛА НОВІ ДАТИ ЗАВЕРШЕННЯ КОНКУРСУ ДО МІСЦЕВИХ СУДІВ

27 вересня 2017, 08:59

Вища кваліфікаційна комісія суддів України оприлюднила оновлений графік проведення конкурсу на 600 посад суддів у місцевих судах.

Згідно з графіком допуск до участі у доборі місцевих суддів завершать 18 жовтня.

Для кандидатів, які пройдуть процедуру відбору, тестові завдання оприлюднять 5 жовтня, а відбірковий іспит на знання права та державної мови проведуть 31 жовтня. Тестування особистих морально-психологічних якостей проводитиметься окремо з 13 по 30 листопада.

До кінця року ВККСУ планує підрахувати результати відбіркового іспиту та у грудні розпочати спецперевірку кандидатів, які успішно пройшли тестування.

Підготовку майбутніх суддів розпочнуть вже у наступному році. Так, помічників суддів почнуть навчати орієнтовно на початку березня. Згідно графіку їх підготовка триватиме 3 місяці - до 19 червня 2018 року, а потім на них чекає іспит. 

Таким чином, для помічників суддів конкурс завершиться 30 липня 2018 року.

Решта кандидатів проходитимуть навчання у Національній школі суддів рік - до липня 2019-го і вже тоді складатимуть кваліфікаційний іспит. Для них результати конкурсу повідомлять на рік пізніше - 30 липня 2019-го.

Отже, нові обличчя у місцевих судах як результат судової реформи cлід очікувати у другій половині 2018 року, а поки Вища кваліфікаційна комісія суддів намагається вирішити кадровий дефіцит у судах відрядженням суддів.

 

Джерело: Інформаційно-правовий портал «Українське право»