flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У ВККСУ ПОЯСНИЛИ ПРИЧИНИ ВІДМОВИ КАНДИДАТАМ НА ПОСАДИ У МІСЦЕВІ СУДИ

26 вересня 2017, 13:45

Секретар палати з питань добору і публічної служби суддів ВККСУ Михайло Макарчик пояснив причини відмови кандидатам на посади у місцеві суди. Про це йдеться на сайті Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

Він зазначив, що результати перших засідань встановили, що низка кандидатів не зовсім відповідально поставилися до підготовки необхідного пакету документів.

Зокрема, участь у конкурсі хотіли брати особи, які не досягли 30 років і кандидати, що не мають відповідного стажу роботи, а саме після здобуття вищої юридичної освіти.

Також, деякі учасники конкурсу не подали повний перелік документів, визначений законодавством. Зокрема, мова йде про заяву про згоду на проведення спеціальної перевірки і заяву про згоду на перевірку відповідно до Закону «Про очищення влади». Окрім того, декларації окремих претендентів не відповідають вимогам законодавства.

Нагадаємо, загалом у конкурсі беруть участь 5336 осіб, які претендують на 600 посад суддів у місцевих судах.

Відповідно до пункту 28 Умов подання документів та допуску до добору і відбіркового іспиту кандидатів на посаду судді місцевого суду особа, стосовно якої розглядається питання, має право брати участь у засіданні при розгляді відповідного питання стосовно неї, неявка особи на таке засідання не перешкоджає розгляду Комісією відповідного питання та ухваленню рішення.

 

Джерело: Інформаційно-правовий портал «Українське право»