flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проведено заняття щодо забезпечення режиму секретності в судах

22 вересня 2017, 10:05

З 13 по 15 вересня 2017 року в місті Львові були проведені навчання керівників режимно-секретних органів та окремих працівників, на яких покладено обов’язки, щодо забезпечення режиму секретності в судах.

Від Херсонського міського суду Херсонської області приймала участь Скрилькова Т.В.

Метою проведення занять є надання методичної та практичної допомоги керівникам режимно-секретних органів та окремим працівникам, на яких покладено обов’язки, щодо забезпечення режиму секретності у вирішенні окремих питань організації охорони державної таємниці та забезпечення режиму секретності в судах, розробка єдиних підходів по вирішенню проблемних питань, які виникають в роботі.

У ході заняття було з акцентовано увагу на питання ведення та реєстрації журналів обліку, обліку робочих документів, оформлення необхідних у роботі документів. Були розглянуті  особливості забезпечення режиму секретності за різноманітних умов та в різних періодах.

Слухачами обговорювались проблеми підготовки та передачі секретних документів на архівне зберігання, забезпечення режиму секретності під час обробки інформації, що становить державну таємницю, в автоматизованих системах.

Були досліджені проблемні питання знищення секретних документів, їх друкування й виготовлення та облік копій секретних документів і витягів з них. Представники СБУ, у ході заняття,  звернули увагу слухачів на питання забезпечення охорони державної таємниці під час розгляду справ з обмеженим доступом.

Учасники семінару приймали участь в обговоренні, удосконалили свої вміння та навички й за підсумками заняття визначили пріоритетні напрямки діяльності для застосування їх у подальшій роботі.