flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підготовка суддів місцевих загальних судів

18 вересня 2017, 10:35

Одеським регіональним відділенням Національної школи суддів України 11-15 вересня 2017  року була проведена підготовка для підтримання кваліфікації суддів місцевих загальних судів.

Від Херсонського міського суду Херсонської області приймали участь:

Стамбула Н.В., Зубов О.С. , Гаврилов Д.В. та Смирнов Г.С.

Вітальними словами підготовку відкрила заступник директора Одеського регіонального відділення Тетяна Золотнікова, яка ознайомила суддів із програмою заходу та повідомила, що під час підготовки за підтримки міжнародних проектів буде проведено апробації  тренінгів на теми: “Дотримання стандартів прав людини слідчим суддею: право на свободу та особисту недоторканість”, “Судових захист прав під час розгляду спорів, що виникають при переході права на земельну ділянку” та “Врегулювання спорів за участі судді”. Суддями-викладачами Одеського регіонального відділення буде проведено тренінг на тему: “Суддівська етика. Доброчесність”.

У ході підготовки суддів ознайомлено з особливостями розгляду цивільних справ про визнання правочинів недійсними. Цікавою була  тема кіберзлочинності також були розглянуті актуальні питання  антикорупційного законодавства.

Не залишились поза увагою й особливості кримінального провадження на підставі угод, більш детально розглядались проблемні питання розгляду кримінальних справ судом присяжних та практичні моменти складання виправдувальних вироків. 

Суддями досліджено окремі питання щодо провадження у справах про адміністративні правопорушення.

На завершення підготовки  увага приділялась особливостям судового розгляду трудових спорів,  учасники  проаналізували судову практику розгляду спорів, які випливають із кредитних правовідносин, обговорили  особливості кваліфікації злочинів у сфері службової діяльності та професійної діяльності, пов’язаної з наданням публічних послуг.

По закінченню підготовки, було проведено анкетування слухачів та вручення сертифікатів.