flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ГОЛОВА ВИЩОЇ РАДИ ПРАВОСУДДЯ ПОВІДОМИВ, КОЛИ ОЧІКУВАТИ РЕКОМЕНДАЦІЙ ПРО ПРИЗНАЧЕННЯ СУДДІВ ВЕРХОВНОГО СУДУ

15 вересня 2017, 11:43

Рішення про внесення рекомендації Президентові щодо призначення суддів Верховного Суду прийматимуться після того, як Вища рада правосуддя розгляне всі 120 кандидатур. Про це розповів Голова Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк, повідомляє прес-служба відомства.

За словами Голови ВРП, Рада розгляне 120 кандидатур на засіданні 14 – 25 вересня, після чого члени Вищої ради правосуддя підуть до нарадчої кімнати для прийняття рішення. «Після цього будуть проголошені відповідні рішення стосовно того, кого ми рекомендуємо Президентові України призначити на посади суддів Верховного Суду», – підсумував Ігор Бенедисюк.

Крім того, Ігор Бенедисюк поінформував, що Вищою радою правосуддя 12 вересня проведено засідання Ради, на якому розглянуто заяви про самовідвід членів ВРП під час розгляду матеріалів щодо внесення подання Президентові України про призначення кандидатів на посади суддів Верховного Суду.

«Усі члени Ради заявили самовідводи в разі перебування у дружніх стосунках із кандидатами на посади суддів Верховного Суду», – сказав Ігор Бенедисюк. Голова ВРП також наголосив, що факт роботи в одній організації чи установі за умови відсутності жодних дружніх стосунків із кандидатом на посаду судді не є підставою для задоволення такого самовідводу.

Нагадаємо, що у перший день Вища рада правосуддя розглянула матеріали 16 зі 120 кандидатів, рекомендованих Вищою кваліфікаційною комісією суддів України.

 

Джерело: Інформаційно-правовий портал «Українське право»