flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВИЩА РАДА ПРАВОСУДДЯ РОЗПОЧИНАЄ РОЗГЛЯД КАНДИДАТУР НА ПОСАДИ СУДДІВ ВЕРХОВНОГО СУДУ

14 вересня 2017, 11:43

Сьогодні Вища рада правосуддя розпочинає розгляд кандидатур на посади суддів Верховного Суду, що триватиме до 25 вересня.

Вища рада правосуддя запланувала провести 8 відкритих засідань. На кожному засіданні розглядатимуть по чотири кандидати до Касаційного цивільного, Касаційного господарського, Касаційного адміністративного та Касаційного кримінального судів у складі Верховного Суду.

Засідання ВРП транслюватимуться онлайн через Youtube-канал у режимі реального часу. 

За їхніми підсумками Вища рада правосуддя має внести рекомендації про призначення верховних суддів.

Нагадаємо, що 9 серпня Вища рада правосуддя повідомила, що отримала від Вищої кваліфікаційної комісії суддів України рекомендації щодо призначення на посади суддів 120 переможців конкурсу до нового Верховного Суду.

За результатами розгляду рекомендацій ВРП може ухвалити рішення про внесення подання Президентові України про призначення на посаду судді або про відмову у внесенні подання Президентові України про призначення на посаду судді.

Рада може відмовити у внесенні Президентові України подання про призначення судді на посаду виключно з підстав порушення визначеного законом порядку призначення на посаду судді або наявності обґрунтованого сумніву щодо відповідності кандидата критерію доброчесності чи професійної етики або інших обставин, які можуть негативно вплинути на суспільну довіру до судової влади у зв’язку з таким призначенням.

 

Джерело: Інформаційно-правовий портал «Українське право