flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Робоча нарада з головами місцевих судів Херсонської області

08 серпня 2017, 09:40

Як повідомляють на сайті Апеляційного суду Херсонської області в п’ятницю, 04 серпня 2017 року, за ініціативи очільника апеляційного суду Олександра Коровайка відбулася робоча нарада з головами місцевих судів Херсонської області.

Вітальними словами нараду відкрив голова апеляційного суду та урочисто привітав відзнакою «Заслужений юрист України» суддю у відставці Валерія Томашевського, який пропрацював на посаді судді Чаплинського районного суду Херсонської області 34 роки.

Предметом обговорення з учасниками наради були підсумки роботи місцевих судів Херсонської області за перше півріччя 2017 року та звітування про виконаний план роботи.

В першу чергу голова апеляційного суду відзначив, що проблема якості та оперативності розгляду кримінальних проваджень, справ про адміністративні правопорушення залишається актуальною. Головним завданням відправлення судочинства в області залишається дотримання строків розгляду справ та недопущення фактів виникнення судової тяганини.

Олександр Коровайко зосередив увагу присутніх голів судів на недопущенні багаторазових відкладень слухання справи та оголошень перерв на тривалий час без належних на те правових підстав, постійно вживати заходи, необхідні для усунення виявлених недоліків у організації судових процесів та помилок у застосуванні процесуального законодавства; суддям, у провадженні яких знаходяться справи, не розглянуті понад 6 місяців, вживати усіх організаційних заходів для якісного та оперативного розгляду справ,  скоординувавши свою роботу з правоохоронними органами. Окрім того, в ході наради, було запропоновано ознайомлюватися з кожним рішенням Ради суддів України.

У ході наради, суддям міста та області рекомендували застосовувати у своїй практиці новації у процесуальному законодавстві, а саме: проведення відеоконференцій та надсилання смс-повідомлень учасникам судового процесу для більш оперативного розгляду справ.

Крім того, з метою надання методичної допомоги суддям місцевих загальних судів,  голова апеляційного суду звернув увагу суддів на дотриманні затвердженого Графіку стажування в апеляційному суді Херсонської області, який розміщений на офіційному сайті апеляційного суду.

Джерело: офіційний сайт Апеляційного суду Херсонської області