flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Україні розпочалася робота над впровадженням відновного правосуддя неповнолітніх

19 липня 2017, 14:20

Міжвідомча координаційна рада з питань правосуддя щодо неповнолітніх презентувала свої пропозиції змін до законодавства України з питань впровадження відновного правосуддя для неповнолітніх. Про це повідомив сайт Міністерства юстиції України.

Під час експертного обговорення було виділено ключові питання, які потребують спільного вирішення та обговорення. Серед них – визначення «платформи», на базі якої медіатором може реалізовуватися процес «програми ювенального примирення» і впровадження змін до законодавства України шляхом застосування бланкетних норм (з урахуванням проекту Закону «Про медіацію», що був прийнятий Верховною Радою України у першому читанні) або ж формування законодавчих пропозицій виключно шляхом внесення відповідних змін до чинних законодавчих актів України.

За результатами зустрічі було підтримано позицію про необхідність створення Міжвідомчою координаційною радою відповідної робочої групи. Її офіційна назва: «робоча група з питань вивчення необхідності запровадження спеціальних умов застосування програм примирення у кримінальних провадженнях щодо неповнолітніх в Україні».

До її складу увійдуть делеговані представники членів Міжвідомчої координаційної ради. Крім того, для забезпечення високого рівня результативності роботи запрошуються представники інших органів державної влади, судової системи, експерти, науковці, громадські активісти, які зацікавлені у розвитку сфери кримінальної юстиції щодо неповнолітніх в Україні, та мають відповідний професійний досвід.

Строк подачі заявок – до 26 липня 2017 року (включно) (у випадку отримання більше 10 заявок, буде проведено конкурсний відбір). У офіційних зверненнях до Міжвідомчої координаційної ради просимо зазначати: назву організації, ПІБ делегованого представника, його посаду, контакти (номер телефону та e-mail).

Інформацію слід надсилати до Соломії Старосольської, радника Міжвідомчої координаційної ради з питань правосуддя щодо неповнолітніх (тел. роб.: (044) 271 15 66; e-mail: starosolska.solomiya@gmail.com).

 

Джерело: Інформаційно-правовий портал «Українське право»