flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ЄС схвалив створення антикорупційної палати Верховного Суду замість вищого антикорупційного суду

14 липня 2017, 09:27

Європейський Союз змінив свою позицію щодо створення в Україні антикорупційного суду. Якщо раніше в ЄС наполягали на створенні окремого антикорупційного суду, то тетер там вважають, що можна обмежитися лише створенням антикорупційної палати у новому Верховному Суді. Про заявив голова Європейської Комісії  Жан-Клод Юнкер після саміту Україна-ЄС, повідомляє DW.

"Ситуація в сфері боротьби з корупцією не є задовільною і потрібно багато працювати. Я хотів би сказати і президенту, і парламенту, і порадити, що ми всі налаштовані і згодні на створення спеціальної антикорупційної палати в рамках української судової системи. Ми навіть не наполягаємо на створенні окремого антикорупційного суду, а саме палати, яка займатиметься боротьбою з корупцією", - сказав Юнкер.

Євросоюз закликає українську владу збільшити активність у боротьбі з корупцією, оскільки вона негативно впливає на ті реформаторські зусилля, які робляться в Україні. 

За словами Юнкера, раніше ЄС просив від України створити спеціальний суд, який би відповідав за справи, пов'язані з корупцією, проте нині Брюссель вважає достатнім створення антикорупційної палати.

Варто зазначити, що поки що у Верховній Раді зареєстровано законопроект про створення Вищого антикорупційного суду та проект щодо впровадження спеціалізації з розгляду антикорупційних справ у місцевих судах.

 

Джерело: Інформаційно-правовий портал «Українське право»