flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Експерти підготують інструкцію щодо дій суду у випадку надзвичайної ситуації

11 липня 2017, 10:44

Державна судова адміністрація України спільно з українсько-канадським проектом «Підтримка судової реформи в Україні» провела зустріч робочої групи з планування і забезпечення готовності до надзвичайних ситуацій та планування безперервної роботи суду. Про це повідомляє сайт Вищої ради правосуддя.

Увагу учасників робочої групи було зосереджено на важливості завчасної підготовки до надзвичайних ситуацій в українських судах, зокрема   підготовки персоналу суду до реагування на такі ситуації. Як в Україні, так і в Канаді надзвичайною ситуацією є повідомлення про замінування, масові заворушення і захоплення заручників, пожежі, залишені у приміщенні суду підозрілі пакети чи конверти, землетруси, аварійні зупинки ліфта, у якому перебувають люди, телефонні дзвінки та листи погрозливого/хуліганського змісту тощо.

Спеціаліст із питань практичної підготовки Служби судового адміністрування з канадського міста Монреаль Юлія Бур’янова у своїй доповіді звернула увагу учасників робочої групи на канадський досвід запобігання виникненню  надзвичайних ситуацій, процедури і засоби захисту під час їх виявлення та надала присутнім для ознайомлення приклади типових інструкцій щодо дій та плану екстреного реагування на надзвичайні ситуації у суді, які використовуються у канадських судах.

Під час проведення практичних занять учасники робочої групи змогли ознайомитися з канадським досвідом планування дій під час надзвичайної ситуації, зокрема щодо розподілу обов’язків між працівниками, реагування на активну кримінальну загрозу, пожежу у будівлі суду, блокування озброєної особи тощо.

Результатом роботи групи стане підготовка типової інструкції щодо дій суду у разі виникнення надзвичайної ситуації.

 Джерело: Інформаційно-правовий портал «Українське право»