flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Заступником Голови Вищого адміністративного суду України обраний Михайло Смокович

10 липня 2017, 14:30

7 липня 2017 року, збори суддів Вищого адміністративного суду України під час свого засідання обрали заступником  Голови суду Михайла Смоковича. «За» відповідне рішення проголосувало30 суддів із 32 зареєстрованих на зборах.

Нагадаємо, відповідно до статті 20 Закону України від 7 липня 2010 року № 2453-VI «Про судоустрій і статус суддів» (у редакції Закону від 12 лютого 2015 року № 192-VIII) заступника голови вищого спеціалізованого суду обирають на посаду шляхом таємного голосування більшістю від кількості суддів, які працюють у відповідному суді. Всього у Вищому адміністративному суді України працює 41 суддя.

Кандидатуру Михайла Смоковича запропонували для обрання представники трьох судових палат, зазначивши, що за час попередньої каденції Михайло Смокович довів свою компетентність, толерантність, наполегливість і вміння вирішувати складні ситуації. Також судді високо оцінили фаховий рівень кандидата, який є науковцем (доктором юридичних наук), а також є секретарем Пленуму ВАСУ та вченим секретаремНауково-консультативної ради при ВАСУ.

Кандидатуру Михайла Смоковича підтримали судді Вищого адміністративного суду України, таким чином він став єдиним кандидатом на посаду заступника Голови суду. 

Відповідно до рішення зборів суддів, Михайла Смоковича обрано на посаду заступника Голови Вищого адміністративного суду України строком на два роки.

 

Джерело: Офіційний веб-сайт Вищого адміністративного суду України