flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Семінар для суддів окружних адміністративних та місцевих загальних судів

05 липня 2017, 09:15

Одеським регіональним відділенням Національної школи суддів України 22 червня 2017  року було проведено семінар для суддів окружних адміністративних та місцевих загальних судів на тему: “Критерії правомірності  обмеження прав людини у світлі практики Європейського суду з прав людини”.

Від Херсонського міського суду Херсонської області приймала участь:Ус Олена Володимирівна

Семінар проходів у приміщенні Одеського апеляційного господарського суду. Під час семінару слухачі поглибили свої знання шляхом прослуховування міні-лекцій та виконуючи практичні завдання.

Учасниками семінару були  досліджені: філософія та історичний екскурс в еволюцію прав людини, концепція позитивних та негативних зобов’язань держави у сфері прав людини та практичні аспекти застосування алгоритму визначення виправданості втручання в права людини при вирішенні конкретних справ.

Слухчам був представлений каталог прав та свобод людини, гарантованих Конвенцією про захист прав людини та основоположних свобод. Класифікація прав та форми обмежень конвенційних  прав.

У ході семінару було проведено тестування та ескпрес-опитування учасників семінару за допомогою клікерів за результатами семінару з подальшим обговоренням.

На завершальному етапі учасникам семінару були вручені сертифікати Національної школи суддів України.