flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

НА 600 ПОСАД У МІСЦЕВІ СУДИ ПРЕТЕНДУЄ ВДЕСЯТЕРО БІЛЬШЕ КАНДИДАТІВ

27 червня 2017, 14:46

5336 осіб подали документи для участі у доборі на 600 посад суддів місцевих судів. Такі цифри озвучив Секретар кваліфікаційної палати Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Станіслав Щотка під час круглого столу "Коли Україна отримає нових суддів перших інстанцій?".

«Ключове під час добору – це рівність для кандидатів у питаннях доступу до процедур, нормативного доступу до процесів, підходів до кандидатів, мінімізація суб’єктивного фактору. Необхідно забезпечити ефективність усіх процесів навчання, щоб державні гроші не йшли в пісок. Людина, яка пройшла навчання, не повинна потім залишатися поза цими процесами. Зараз ми думаємо над тим, як забезпечити конкурентне середовище для цих кандидатів», - сказав Станіслав Щотка.

Із 5336 кандидатів участь у конкурсі беруть 2260 кандидатів, які мають стаж роботи на посаді помічника судді не менше трьох років. 

Нагадаємо, що Комісія вирішила скоротити підготовку помічників суддів до зайняття посад суддів з 12-ти до трьох місяців. Натомість громадські активісти пропонують скоротити термін підготовки суддів місцевих судів для всіх кандидатів до півроку.

 

Джерело: Інформаційно-правовий портал «Українське право»