flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вийшов посібник з організації роботи центрів БПД

20 червня 2017, 15:59

Координаційний центр з надання правової допомоги розробив типову програму надання БПД. У ній містяться узагальненні інструменти розроблення та реалізації цільових програм правової допомоги, що базуються на вже напрацьованому в Україні досвіді.

Відповідні методичні рекомендації «Програма надання безоплатної правової допомоги: розроблення, планування, виконання, звітування» оприлюднила прес-служба КЦ БПД, передає «Закон і Бізнес».

Вони мають на меті надати місцевим громадам практичні інструменти для розв’язання актуальних проблем громади шляхом розроблення та реалізації цільових програм надання безоплатної правової допомоги. Посібник буде актуальним та корисним в роботі місцевим громадам, зокрема, органам місцевого самоврядування та виконавчої влади на місцях, а також – усім провайдерам безоплатної правової допомоги.

Переглянути та завантажити посібник можна тут.

«У методичних рекомендаціях визначені ключові точки в процесі розроблення та виконання програм надання безоплатної правової допомоги. Розглянуті види цільових програм та їхня типова структура, проведено огляд нормативно-правової бази, наведені рекомендації щодо часу планування програми, проведений аналіз поширених помилок під час їх підготовки, а також запропоновано конструктор для підготовки цільових програм за різними темами», — зазначили у КЦ БПД.

Також відзначається, що незабаром методичні рекомендації будуть надіслані до центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги для розповсюдження їх серед партнерів на місцевому рівні.

 

Джерело: Газета «Закон і Бізнес»