flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулась підготовка суддів місцевих загальних судів

19 червня 2017, 13:01

Одеським регіональним відділенням Національної школи суддів України з 12 по 16 червня 2017  року було проведено підготовку для підтримання рівня кваліфікації суддів місцевих загальних судів.

Від Херсонського міського суду Херсонської області приймали участь:

Прохоренко В.В., Рєпін К.К., Хайдарова І.О.

У ході підготовки були дослідженні актуальні питання застосування трудового законодавства при розгляді цивільних справ; особливості судового розгляду трудових спорів. Була висвітлена судова практика розгляду спорів, які випливають з кредитних правовідносин.

Досліджено міжнародні стандарти з питань запобігання корупції та їх запровадження в Україні й проаналізовано антикорупційне законодавство України.  

Слухачами було досліджено практичні моменти та особливості складання виправдувальних вироків та вироків про перекваліфікацію злочинного діяння із зазначенням особливостей по різним видам кримінальних правопорушень.

Проаналізовано проблемні аспекти розгляду окремих категорій справ про адміністративні правопорушення; досліджена практика ЄСПЛ у справах про адміністративні правопорушення.

Були висвітлені основні аспекти захисту права власності в цивільному судочинстві, розглянуті правові висновки Верховного Суду щодо захисту права власності.

Учасники мали змогу приймати участь в тренінгах на теми:

  • “Захист права власності в світлі статті 1 Першого протоколу до Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини для суддів цивільної спеціалізації”.
  • “Особливості здійснення кримінальних проваджень щодо неповнолітніх”.

Учасники підготовки досліджували проблемні питання призначення судових експертиз у кримінальних справах, особливості розгляду кримінальних справ судом присяжних.

Зверталась увага на практику розгляду судами спорів, що виникають із земельних правовідносин та особливості кримінального провадження на підставі угод.

На завершальному етапі підготовки серед слухачів проведено анкетування та були вручені сертифікати.