flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Форум з питань розвитку і поглиблення співпраці між Радою Європи та Україною в Одеській області

16 червня 2017, 14:11

15 червня 2017 року в місті Одеса відбувся одноденний Форум з питань розвитку і поглибленої співпраці між Радою Європи та Україною в Одеській області в якому брав участь заступник голови суду Мусулевський Ярослав Андрійович.

Метою заходу, є в першу чергу, сприяти ефективному діалогу та взаємодії між органами виконавчої влади центрального та місцевого рівнів, громадськістю та експертною спільнотою задля досягнення ефективних результатів на місцевому рівні в процесі реалізації ключових реформ у відповідності до Європейських стандартів та з врахуванням кращих Європейських практик.

По-друге захід має на меті визначення спільних дій та заходів, що можуть бути реалізовані в межах діючих програм і проектів Ради Європи в Одеській області у 2017 році та протягом наступних років.

Серед питань, які обговорювались протягом заходу, зокрема були: реформа місцевого самоврядування та територіальної організації влади, розвиток регіональної та місцевої демократії, потреби і захист прав вимушено переміщених осіб, протидія домашньому насильству, захист прав жінок та дітей, доступ до правосуддя, реформа виборчого законодавства, реформа комунальних ЗМІ т а інші.

Були висвітлені пріоритети та основні напрямки діяльності Ради Європи в Україні та проаналізовано Європейські стандарти та практика в Україні у вищенаведених питаннях.

Також у заході взяли участь представники обласної державної адміністрації, всеукраїнських асоціацій органів місцевого самоврядування, районних державних адміністрацій Одеської області та незалежні експерти.