flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Призначено виконувача обов'язків керівника системи правової допомоги

14 червня 2017, 14:48

Тимчасово обов’язки директора Координаційного центру з надання безоплатної правової допомоги виконуватиме адвокат та правозахисник Олексій Бонюк. Про це повідомляє прес-служба Мін'юсту.

«На період конкурсу система надання правової допомоги громадянам має працювати в штатному режимі. Тому разом з представниками донорських організацій, які брали активну участь у розбудові системи безоплатної правової допомоги, ми прийняли рішення про призначення виконуючим обов’язки директора Координаційного центру Олексія Бонюка», - наголосив очільник Мін’юсту.

Міністр поінформував, що Олексій Бонюк є незацікавленою особою, яка виконуватиме технічну функцію із забезпечення безперебійної роботи системи БПД до моменту закінчення консультативного конкурсу та призначення на посаду нового директора Координаційного центру.

«Він не є представником системи органів юстиції чи співробітником системи безоплатної правової допомоги. Так само він не претендує на зайняття позицію керівника і не братиме участь у відборі, щоб не створювати потенційного конфлікту інтересів. Це фаховий адвокат і правозахисник, який має понад 15 років адвокатського стажу. Це людина, яка має великий досвід представництва інтересів українських громадян у ЄСПЛ», - додав Міністр юстиції.

Він також повідомив про те, що в ході консультацій з організаціями-донорами було прийняте рішення провести повторний консультативний конкурс на позицію директора Координаційного центру з надання правової допомоги.

«Так само було прийняте рішення на базі Міністерства юстиції створити експертну групу, до якої увійдуть представники Мін’юсту та міжнародних організацій-донорів. Експертна група напрацює завдання, які повинен буде реалізувати новий керівник, розробить критерії оцінки і вимоги до кандидатів, які подаватимуть заявки на повторний консультативний конкурс, і, власне, порядок проведення такого конкурсу», - зауважив очільник Мін’юсту.

За результатами конкурсу керівництву Міністерства юстиції будуть запропоновані кандидати, які відповідають усім затвердженим критеріям і які зможуть претендувати на призначення на позицію керівника системи безоплатної правової допомоги.

Окрім цього, експертна група має розробити концепцію подальшого розвитку системи безоплатної правової допомоги, яку заплановано презентувати вже восени.

 

Джерело: Інформаційно-правовий портал «Українське право»