flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Помічники суддів підвищили рівень кваліфікації

31 травня 2017, 09:34

Одеським регіональним відділенням Національної школи суддів України з 22 по 26 травня 2017 року було проведено підготовку для підтримання рівня кваліфікації помічників суддів і консультантів місцевих загальних та апеляційних судів, відповідно до Графіку підготовки працівників апаратів судів.

Від Херсонського міського суду Херсонської області приймали участь:

Конопляннікова Ірина Андріївна, Скакун Яна Володимирівна, Колдунова Юлія Андріївна.

У ході підгтовки слухачі мали змогу прослухати та обговорити проблемні питання, які виникають  при розгляді справи за нововиявленими обставинами, проаналізувати особливості вирішення житлових спорів, було акцентовано увагу на особливості постанови судді в  деяких категоріях справ про адміністративні правопорушення.  Висвітлено етичні основи судової діяльності та професійна етика працівників апарату суду.

Слухачами було досліджено питання виконання вимог Закону України «Про запобігання корупції», застосування договорів про правову допомогу з іншими державами та практику застосування кримінально-процесуального законодавства, що регламентує розгляд кримінальних справ в апеляційному провадженні.

Протягом підготовки помічники суддів ознайомилися з Європейською системою захисту прав людини. Також слухачі поглибили свої знання з питань гендерної рівності та антикорупційного законодавства, обговорили забезпечення ВССУ єдності судової практики. 

Окрім того, слухачі удосконалили навички оптимізації міжособистісних стосунків, навчилися поведінці у стресових ситуаціях та ознайомилися з етичними основами в судовій діяльності.

У ході підготовки слухачі приймали участь у семінарі на тему: «Українське ділове мовлення», на якому були висвітлені питання етикету та граматичні особливості ділової мови, норми ділової української мови та акцентовано увагу на проблеми мовних помилок у текстах судових рішень.

На завершальному етапі підготовки, було проведено анкетування слухачів та вручення сертифікатів.