flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулося засідання Регіонального відділення Секретаріату Урядового уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини при ГТУЮ у Херсонській області

31 травня 2017, 08:31

30 травня 2017 року у приміщенні Головного територіального управління юстиції у Херсонській області відбулося засідання Регіонального відділення Секретаріату Урядового уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини при Головному територіальному управлінні юстиції у Херсонській області, в якому приймали участь представники судів Херсонської області, Головного управління Національної поліції, обласної державної адміністрації та інших державних органів.

Від Херсонського міського суду Херсонської області приймала участь: в.о. керівника апарату суду Синенко Лариса Петрівна.

Під час засідання Регіонального відділення Секретаріату Урядового уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини у Херсонській області було розглянуто питання діяльності Регіонального відділення Секретаріату Урядового уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини у Херсонській  області за I квартал 2017 року та обговоренно проблеми, що призводять до прийняття Європейським судом з прав людини рішень проти держави Україна.

Представник Урядового уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини Олег Гарійович Предместніков виступив із вступнм словом, розпочавши захід.  Головуючий засідання, Олег Предместніков, розкрив основні завдання регіонального відділення Секретаріату урядового уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини та зосередив увагу на питанні взаємодії та перспективах співпраці державних органів з питань, що пов’язані з діяльністю відділення.

Під час засідання собливу увагу було приділено питанню вживання державними органами заходів, які можуть попередити звернення до Європейського суду з прав людини та механізм реалізації та захисту прав та інтересів громадян, превентивні методи та заходи, які покликані зменшити кількість звернень проти України до Європейського суду та забезпечити захист прав, гарантованих Конвенцією.

Головним спеціалістом з питань забезпечення діяльності Урядового уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини Головного територіального управління юстиції у Херсонській області підведено підсумки роботи регіонального відділення за 1 квартал 2017 року, також висвітлено механізм виконання доручень Урядового уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини, акцентовано увагу на основних проблемних питаннях виконання доручення та недоліки оформлення надісланих документів.

В ході дискусії представник Урядового уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини при Головному територіальному управлінні юстиції у Херсонській області підкреслив, що від якості вжиття заходів щодо попередження порушення прав людини залежить кількість звернень громадян за захистом своїх прав до Європейського суду з прав людини. По завершенню засідання, Олег Предместніков подякував усім присутнім членам регіонального відділення Секретаріату Урядового уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини та висловив надію на ефективну співпрацю державних органів у сфері захисту прав людини.