flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбувся перший загальнонаціональний форум на тему: "Незалежні суди та вільні ЗМІ: синергія заради майбутнього"

23 травня 2017, 11:40

22 травня 2017 року приміщення Херсонського міського суду Херсонської області стало платформою відеотрансляції форуму  з міста Києва із можливістю ведення дискусії з учасниками регіональних форумів.

Даний захід було організовано за підтримки Вищої ради правосуддя, Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, Ради суддів України, Верховного Суду України, Державної судової адміністрації України, Національної школи суддів України, Центру демократії та верховенства права, Громадського об’єднання «Детектор медіа», Інституту масової інформації, Національної спілки журналістів України, українсько-канадського Проекту підтримки судової реформи в Україні.

Метою заходу було обговорення ключових питань взаємодії журналістів та судів, особливості доступу до судової інформації.

З вітальним словом до учасників заходу звернулася заступник директора відділу міжнародної співпраці Посольства Канади в Україні Дженіфер Купер, яка наголосила на важливості порушення теми ефективного поєднання принципів свободи преси та незалежності судової влади. Голова Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк у своєму вітальному слові висловив переконання, що в побудові незалежної судової системи судді та журналісти мають бути колегами та повинні діяти спільно.

Надзвичайно цікавим та актуальним стало ознайомлення із вітчизняним та зарубіжним досвідом налагодження комунікації між судами та ЗМІ, модератором якого став суддя Канади, також було прослухано доповідь судді-спікера господарського суду Харківської області Тетяни Суярко, прес-секретарів судів України. Варто зазначити, що на форумі були присутні представники ЗМІ з боку яких було зазначено етичні стандарти у діяльності судді та методи для ефективної комунікації для взаємодії ЗМІ та судів.

 

Прес-служба Херсонського міського суду Херсонської області