flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВККС може перенести відбір до місцевих судів

27 квітня 2017, 15:05

Вища кваліфікаційна комісія суддів планує перенести кінцевий термін подання документів від кандидатів на посади суддів місцевих судів, якщо питання видачі медичної довідки №133/о не вирішиться найближчим часом.

Про це сьогодні під час брифінгу заявив голова ВККС Сергій Козьяков, відповідаючи на запитання кореспондента «Закон і Бізнес» щодо відмов у видачі медичних довідок кандидатам у судді, передбачених умовами конкурсу.

Він наголосив, що Комісія звернулась до Міністерства охорони здоров'я, з проханням надати розяснення щодо втрати чинності наказу, яким була затверджена форма медичної довідки №133/о. Як відомо, довідка вимагається умовами конкурсу, однак 14 квітня 2017 року був скасований порядок її видачі.

Водночас голова ВККС повідомив, що особисто намагається зв'язатися з міністром охорони здоров'я для першочергового вирішення цього питання. Однак поки що безрезультатно.

Тому зважаючи на короткий термін подання документів для кандидатів, ВККС готова його перенести, якщо у найближчі дні не буде знайдено рішення.

Нагадаємо, за два тижні реєстрації бажаючих стати суддею місцевого суду Вищу кваліфікаційну комісію суддів про намір взяти участь у конкурсі повідомили 8970 осіб, тобто 15 кандидатів на одну посаду. Прийом документів від них триватиме до 16 травня включно.

 

 

Джерело:  Газета «Закон і Бізнес»