flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВККСУ визначила, як проводитимуть іспит у рамках конкурсу у місцеві суди

12 квітня 2017, 11:52

Вища кваліфікаційна комісія суддів України затвердила порядок складення відбіркового іспиту та методику оцінювання його результатів у рамках конкурсу на посаду судді місцевого суду.

Відбірковий іспит проводитимуть у формі анонімного тестування.

 Проведення відбіркового іспиту включає такі стадії:

 складення та визначення результатів анонімного тестування для перевірки рівня загальних теоретичних знань у сфері права;

         складення та визначення результатів анонімного тестування для перевірки рівня володіння державною мовою;

 складення та визначення результатів анонімного тестування для перевірки рівня особистих морально-психологічних якостей.

 Також у Вищій кваліфікаційній комісії суддів визначили і кількість балів, яку може отримати кандидат у судді за виконання кожного етапу іспиту.

         Так, за знання у сфері права кандидат може набрати 100 балів. Рівень володіння державною мовою оцінюватимуть у 40 балів. За тестування особистих морально-психологічних якостей бали не виставлятимуть, а натомість визначатимуть лише рівень: низький, середній або високий. 

 За результатами складення анонімного тестування для перевірки рівня загальних теоретичних знань у сфері права та анонімного тестування для перевірки рівня володіння державною мовою Комісія визначає прохідний бал з урахуванням прогнозованої кількості вакантних посад, однак він не може бути нижче 75 балів за знання права та 30 балів за тестування з державної мови. Успішно пройденим вважатиметься тестування морально-психологічних якостей, за яке кандидат отримав  оцінки «середній» і «високий».

 Більш детально з порядком складення відбіркового іспиту та методикою його оцінювання, а також з програмою анонімного тестування для перевірки рівня загальних теоретичних знань кандидата на посаду судді у сфері права можна ознайомитись за посиланням.

 

 

Джерело: Інформаційно-правовий портал «Українське право»