flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Кандидати, які вже мають рекомендації ВККСУ, братимуть участь у конкурсі до місцевих судів без складання іспиту

12 квітня 2017, 09:57

Кандидати на посади суддів, які на день набрання чинності Законом про судоустрій мають рекомендації Вищої кваліфікаційної комісії суддів України про призначення, мають право взяти участь у доборі на посаду судді .без складення відбіркового іспиту та проходження спеціальної підготовки. Про це нагадали у ВККСУ.

 Також від іспиту та спецперевірки звільняються кандидати на посаду судді, які були зараховані до резерву на заміщення вакантних посад суддів та включені до рейтингового списку, у разі якщо закінчення трирічного строку припало на період одного року до набрання чинності Законом про судоустрій.

 У зв'язку з цим Комісія доповнила Умови подання документів та допуску до добору і відбіркового іспиту кандидатів на посаду судді місцевого суду, згідно з якими кандидати на посаду судді мають право взяти участь у доборі без складення відбіркового іспиту та проходження спеціальної підготовки і бажають скористатися зазначеним правом, одночасно із поданням заяви про участь в оголошеному Комісією доборі кандидатів на посаду судді місцевого суду та документів, визначених статтею 71 Закону, інформують Комісію про реалізацію цього права шляхом подання відповідної заяви.

 

Джерело: Інформаційно-правовий портал «Українське право»