flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

При створенні судової охорони врахують рекомендації Євросоюзу

11 квітня 2017, 15:09

 При створенні системи державної судової охорони будуть враховані рекомендації Європейського Союзу. Про це повідомляє прес-служба Вищої ради правосуддя.

10 квітня у Вищій раді правосуддя відбулася офіційна зустріч Голови ВРП Ігоря Бенедисюка із представниками Консультативної місії Європейського Союзу, на якій було обговорено актуальні проблеми впровадження належної охорони судів та суддів.

«До створення спеціальної Служби судової охорони проблема охорони судів залишається актуальною», – зазначив на початку зустрічі Голова Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк.

Він висловив сподівання, що найближчим часом Кабінет Міністрів України вирішить питання про надання судовій системі України належної охорони силами Національної гвардії України та Національної поліції України.

Водночас старший радник з питань судової системи КМЄС Джон Каббон повідомив, що наразі Консультативна місія Європейського Союзу впроваджує в Україні пілотний проект щодо створення європейської системи безпеки суддів, зокрема, в апеляційному суді міста Києва, Сихівському районному суді міста Львова, Галицькому районному суді міста Львова та Львівському окружному адміністративному суді, а також у приміщенні Харківського апеляційного господарського суду.

За словами Каббона, рекомендації експерта, надані цим конкретним судам, стануть основою розробки пропозицій та рекомендацій для діяльності служби судової охорони. Учасники зустрічі домовилися, що рекомендації експертів КМЄС будуть враховані при підготовці проекту Положення про Службу судової охорони.

 

                                                    Офіційне джерело:  Інформаційно-правовий портал «Українське право»