flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Затверджено консультативний висновок щодо проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законів України (щодо судоустрою і статусу суддів)»

07 квітня 2017, 10:17

Вища рада правосуддя розглянула питання про надання консультативного висновку до проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законів України (щодо судоустрою і статусу суддів)» (реєстраційний № 6102), внесеного на розгляд Верховної Ради України народним депутатом України Німченком В.І.

 Як повідомив доповідач – член Вищої ради правосуддя Вадим Беляневич, до Вищої ради правосуддя 20 березня 2017 року надійшло звернення Комітету Верховної Ради України з питань правової політики та правосуддя щодо надання висновку стосовно проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законів України (щодо судоустрою і статусу суддів)».

 Пунктом 15 частини першої статті 3 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» передбачено, що Вища рада правосуддя надає обов’язкові до розгляду консультативні висновки щодо законопроектів з питань утворення, реорганізації чи ліквідації судів, судоустрою і статусу суддів, узагальнює пропозиції судів, органів та установ системи правосуддя стосовно законодавства щодо їх статусу та функціонування, судоустрою і статусу суддів.

 «Проект висновку Вищої ради правосуддя враховує зауваження всіх членів ВРП. Загальний висновок зроблений такий, що Вища рада правосуддя вважає недоцільним прийняття зазначеного законопроекту, оскільки правовідносини, про які в ньому йдеться, достатнім чином врегульовані в чинному законодавстві», – підсумував Вадим Беляневич.

 Вища рада правосуддя вирішила затвердити консультативний висновок щодо проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законів України (щодо судоустрою і статусу суддів)» (реєстраційний № 6102 від 20.02.2017), внесеного на розгляд Верховної Ради України народним депутатом України Німченком В.І. та надіслати консультативний висновок Верховній Раді України.

 

                                  Джерело: Офіційний веб-сайт Вищої Ради Правосуддя