flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Юристи Держказначейства напрацьовують зміни до порядку виконання судових рішень

05 квітня 2017, 13:44

         4 квітня у Державному казначействі розпочалось засідання робочої групи з питань виконання вимог Закону України «Про гарантії держави щодо виконання судових рішень». Про це пише Урядовий портал.

 Керівники юридичних служб головних управлінь Державної казначейської служби України в областях та м. Києві працюватимуть три дні. Усіх учасників робочої групи розподілено на чотири підгрупи, перед кожною з яких було чітко окреслене коло завдань враховуючи компетенцію, досвід роботи юристів, а також у залежності від специфіки регіонів.

 Серед питань, що будуть розглядатись: порядок виконання судових рішень, застосування положень законодавства щодо арешту коштів, опрацювання та підготовка відповідей на депутатські запити, запити правоохоронних органів, органів державної влади та місцевого самоврядування, представництво інтересів органів Казначейства у судах, а також питання, які виникають при виконанні судових рішень у зв’язку з окупацією АР Крим та ситуацією на територіях Донецької та Луганської областей, де органи української влади тимчасово не здійснюють свої повноваження.

 Практичними результатами роботи має стати, зокрема, пропозиції змін до нормативно-правових актів, що визначають порядок виконання судових рішень, підготовка технічного завдання по створенню програмного продукту, який забезпечить облік судових рішень, що надходять на виконання до органів Казначейства та чіткий порядок дій органів Казначейства у разі отримання усіх видів запитів про надання інформації.

 

Джерело: Інформаційно-правовий портал «Українське право»