flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова Комісії анонсував добір кандидатів на посади суддів місцевих судів

16 березня 2017, 09:54

   15 березня 2017 року Голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів України Сергій Козьяков виступив перед делегатами позачергового XIV З’їзду суддів України. Він розповів про діяльність Комісії у 2016 році та озвучив плани на 2017 рік.

   Сергій Козьяков нагадав присутнім, що у 2016 році Комісія розпочала конкурс на посади суддів касаційних судів у складі Верховного Суду. Наразі триває перевірка практичних робіт кандидатів, яку планують завершити наступного тижня.

   Також Голова Комісії розповів про найближчі плани щодо добору кандидатів на посади суддів місцевих судів. Його планують оголосити до кінця березня на 700 вакантних посад.

   У 2017 році Комісія продовжить кваліфікаційне оцінювання суддів. Воно відбуватиметься за трьома процедурами:

  на відповідність займаній посаді – суддів, призначених строком на 5 років та обраних безстроково;

  кваліфікаційне оцінювання суддів у зв’язку з притягненням їх до дисциплінарної відповідальності;

  завершення процедур первинного та повторного кваліфікаційного оцінювання, розпочатих до набрання чинності Законом України «Про судоустрій і статус суддів» від 2 червня 2016 року.

   Сергій Козьяков зазначив, що цього тижня Комісія розпочала процедури, пов’язані з відрядженням суддів у зв’язку з виявленням надмірного рівня судового навантаження та неможливістю здійснення правосуддя. Уже 26 суддів відряджені до інших судів. У цьому напрямі Комісія також працюватиме в 2017 році.

                                                                                           Джерело: офіційний сайт Вищої кваліфікаційної комісії суддів України