flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбувся V Східноукраїнський юридичний форум

15 березня 2017, 11:30

   10 березня 2017 року відбувся V Східноукраїнський юридичний форум, організований Асоціацією правників України. За п’ять років існування захід став унікальним майданчиком для професійної дискусії юристів не лише східноукраїнського регіону, а й України загалом. Цьогоріч участь у форумі взяли понад 100 учасників з усієї України: адвокати, судді, керівники юридичних фірм та представники Ліги студентів.

   Головною темою форуму стала судова реформа в Україні, зокрема аналіз її результатів. У ході панельної дискусії, присвяченої реформі, з доповіддю виступив член Вищої ради правосуддя Андрій Бойко, зазначивши, що в України є всі шанси отримати ефективну та незалежну систему правосуддя.

   Водночас Андрій Бойко визнає, що високі очікування можуть і не справдитися, адже відносини між різними гілками влади, які б базувалися на принципах незалежності судової влади, у нас ще не сформовані, що може породжувати деформації у проведенні реформ. Проте, як зауважив член ВРП, межі незалежності судової влади і її взаємодія з іншими гілками влади це – розумне поєднання стандартів Ради Європи і національних традицій: «Скажімо, у Німеччині взаємодія виконавчої та судової влади дуже міцна. Але це не впливає негативно на якість правосуддя».

                                                                                                Джерело: офіційний сайт Вищої ради правосуддя