flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Заповнення е-декларацій помічником судді

21 лютого 2017, 15:52

    Посада помічника судді у судах загальної юрисдикції є надзвичайно важливою, оскільки дає змогу якісніше й ефективніше забезпечувати роботу суддів, а отже й якість судочинства в Україні. Саме помічником судді безпосередньо забезпечуються законні потреби суддів у здійсненні судочинства. На помічника судді покладено певний обсяг професійних завдань, зобов’язань і прав, так само як і до цієї категорії посад застосовується ряд професійних обмежень та спеціальна дисциплінарна відповідальність.

    Помічник судді функціонально виконує високоінтелектуальні завдання, пов’язані з аналітикою, дослідженням та вивченням справ, законодавства, яке постійно змінюється, відслідковує документацію, пов’язану із провадженнями у справах. На таких посадах працюють люди з певним освітнім рівнем і за роки сумлінної роботи набувають значного досвіду і навичок у процесуальних питаннях. Положенням про помічника судді суду загальної юрисдикції обмежується право помічника судді, як держслужбовця на просування по службі, а термін його перебування на посаді визначається терміном роботи судді, за поданням якого він був прийнятий на роботу.

    Після 1 травня 2016 року на помічників суддів не розповсюджуються обмеження, пов’язані зі статусом державного службовця, з цього моменту їхня посада належить до патронатної служби. В зв’язку з такими змінами, виникає логічне питання: чи належать вони тепер до категорії суб’єктів декларування та чи повинні заповнювати е-декларації?

    Позиції та факти з цього приводу викладені статтею газети «Закон і Бізнес»:http://zib.com.ua/ua/127531nazk_vimagae_vid_pracivnikiv_patronatnoi_sluzhbi_zvituvati_p.html

 

Прес-служба Херсонського міського суду Херсонської області