flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Порошенко пропонує схвалити судову реформу в червні

30 травня 2016, 09:01

 За результатами обговорення проекту змін до Конституційї та нової редакції Закону про судоустрій та статус суддів Президент України Петро Порошенко запропонував проголосувати судову реформу вже у червні цього року.

  Про це йшла мова на засіданні Ради з питань судової реформи.
Президент зауважив, що проектом пропонується формування трьохланкової судової системи, створення Верховного Суду,  в якому зможуть  взяти участь через конкурс чесні судді, а також адвокати та науковці.
  Окрім того, за словами П.Порошенка, Верховна Рада, політичні партії нарешті не матимуть жодного впливу при призначенні суддів. Цього права буде позбавлений і Президент, у нього залишаються лише церемоніальні функції.
   Президент також відзначив, що законопроект про судоустрій та статус суддів передбачає збільшення рівня оплати праці суддів: «Я впевнений в тому, що для суддів, які успішно пройдуть кваліфікаційне оцінювання, а також тих, які будуть набрані за новим конкурсом,
проект закону передбачає суттєве підвищення посадових окладів. Це також дуже важлива складова цієї реформи. Щоб ми не наразилися на граблі попередніх помилок, коли оголошується чесний конкурс, намагаючись набрати місцевих прокурорів із зарплатою у 1800 гривень, а потім дивуємося чому адвокати, провідні юристи не беруть участь у тому конкурсі».
 
 
                                                                                                                                                                                            Джерело: Закон і Бізнес