flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Набрання чинності Законом про держслужбу хочуть відкласти

19 квітня 2016, 11:35

 Парламенту пропонують відсторочити набрання чинності новим Законом про державну службу до 1 травня 2017 р. На думку авторів такої ініціативи, запровадження нових норм з 1 травня 2016 р., як це передбачено зараз, не забезпечить повною мірою системну реформу держслужби.

 
Відповідний законопроект №4447 "Про внесення змін до Закону України "Про державну службу" (щодо відтермінування набрання чинності)" у ВР зареєстровано 14 квітня.
Зауважимо, новий Закон про державну службу повинен набрати чинності вже з 1 травня цього року. На виконання положень цього закону Кабмін погодив низку актів стосовно посадових окладів, надання відпусток, проведення конкурсу на посади держслужби тощо. Тож ініціатива щодо відтермінування в таких умовах видається не особливо реалістичною.
Свою ініцітиаву депутати обгрунтовують тим, що новий Закон «Про державну службу» не містить чітких критеріїв щодо посад державної служби, не забезпечує завершеного правового механізму реалізації його положень, що
призведе до неповноти регулювання цієї сфери відносин. "До того ж, норми цього Закону, які б мали системно пов’язуватися між собою на жаль містять концептуальні вади" - відзначається в пояснювальній записці.
 
 
                                                                                                                                                                                Джерело:Закон і Бізнес