flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваному у вбивстві 88-річного пенсіонера обрано запобіжний захід

10 лютого 2022, 15:40

7 лютого у Херсонському міському суд розглядалось клопотання слідчого поліції про обрання запобіжного заходу чоловікові, який підозрюється у жорстокому вбивстві 88-річного пенсіонера.

За версією слідства, було встановлено, що підозрюваний, перебуваючи в одному з селищ Бериславського району, вночі проник до приміщення, де проживав пенсіонер та вимагав віддати йому гроші. Нічого не знайшовши, підозрюваний зв`язав та побив потерпілого, а потім задушив.  Після скоєного забрав мобільний телефон та зник.

Таким чином, зазначена особа підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених п. 6 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України "Умисне вбивство" та ч. 4 ст. 187 - "Розбій".

У судовому засіданні підозрюваний своєї причетності до злочину не визнав, вказавши, що його оговорив свідок та просив застосувати до нього більш м’який запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Його захисниця також вважала, що клопотання не підлягає задоволенню, оскільки відсутні докази обґрунтованості підозри її підзахисного. Також зауважила, що підзахисний має постійне місце проживання, вагітну дружину, 6 дітей, а його батьки проживають поруч та згодні його утримувати. 

За результатами повного та всебічного судового розгляду, заслухавши думки учасників процесу, дослідивши та проаналізувавши матеріали клопотання, суд застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів, без права внесення застави.

 Прес-служба суду