flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Під вартою опинився підозрюваний у незаконному поводженні з бойовими припасами

03 лютого 2022, 11:01

Слідчим суддею Херсонського міського суду Дмитром Гонтарем, розглянуто клопотання слідчого про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно 31-річного чоловіка, підозрюваного у незаконному поводженні з бойовими припасами.

За даними слідства, молодик зберігав, а потім намагався продати за 500 грн. своєму знайомому предмет, схожий на бойову гранату Ф 1.

Таким чином, чоловік підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 КК України – придбання, зберігання, носіння, збут бойових припасів без передбаченого законом дозволу.

За вчинене підозрюваному загрожує позбавлення волі строком від трьох до семи років.

У судовому засіданні при вирішенні питання, щодо застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, підозрюваний та його захисник покладалися на розсуд суду.

За результатами повного та всебічного судового розгляду, заслухавши думки учасників процесу, дослідивши та проаналізувавши матеріали клопотання, суд застосував до підозрюваних запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів та визначено розмір застави 49 620 грн.

Прес-служба суду