flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Двом чоловікам, які підозрюються у розбійному нападі на жінку, обрано запобіжний захід

01 лютого 2022, 13:10

Слідчим суддею Херсонського міського суду Галиною Радченко, розглянуто клопотання слідчого про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно двох молодиків, підозрюваних у розбійному нападі на жінку.

З матеріалів слідства вбачається, що 26 січня увечері двоє чоловіків, які раніше вже притягувались до юридичної відповідальності, перебуваючи у мікрорайоні Таврійському, здійснили напад на жінку - вдарили її по обличчю та вирвали з рук сумку з мобільним телефоном, після чого втікли.

Таким чином, чоловіки підозрюються у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 187 КК України - напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством, небезпечним для життя чи здоров’я особи, яка зазнала нападу (розбій), вчинений за попередньою змовою групою осіб. Санкція статті передбачає позбавлення волі строком від 7 до 10 років із конфіскацією майна.

У судовому засіданні чоловіки своєї причетності до злочину, в якому підозрюються, не визнали, а їх захисники просили застосувати більш м`які запобіжні заходи.

За результатами повного та всебічного судового розгляду, заслухавши думки учасників процесу, дослідивши та проаналізувавши матеріали клопотання, суд застосував до підозрюваних запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів.

Прес-служба суду