flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваний в участі у незаконному збройному формуванні, перебуватиме під вартою

28 січня 2022, 12:55

Слідчим суддею Херсонського міського суду Дмитром Гонтарем розглянуто клопотання слідчого про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно 64-річного чоловіка, підозрюваного в участі у діяльності не передбаченого законом збройного формування.

З матеріалів слідства вбачається, що у 2014 році на тимчасово окупованій території АР Крим та м. Севастополі, підозрюваний добровільно вступив до незаконного збройного формування під назвою «Самооборона Крыма». Перебуваючи у складі незаконного збройного формування, підозрюваний підтримував громадський порядок біля будівель прикордонної служби України та федеральної служби безпеки РФ. Також, з іншими бійцями самооборони охороняли будівлю Верховної Ради АР Крим, при проведенні мітингу з кримськими татарами, яких змушували мовчати, а у разі непокори - виводили із застосуванням фізичної сили за межі проведення мітингу.

За участь в діяльності зазначеного збройного формування чоловік отримав ряд посвідчень та нагород.

Таким чином, вказана особа підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч. 2 ст. 260 КК України, тобто в участі у діяльності не передбаченого законом збройного формування.

У судовому засіданні чоловік пред`явлену підозру не визнав та заперечував проти задоволення клопотання.

Ухвалою суду підозрюваному було застосовано запобіжний захід у вигляді «тримання під вартою» строком до 27 лютого 2022 року, розмір застави визначено у сумі 49 620 грн.

Прес-служба суду