flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд обрав запобіжний захід співробітникові Каховського магістрального каналу, підозрюваному в отриманні неправомірної вигоди

24 січня 2022, 15:52

21 січня у Херсонському міському судді розглянуто клопотання слідчого поліції про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, відносно співробітника Каховського магістрального каналу, якого підозрюють у вимаганні і одержанні неправомірної вигоди.

Так, за версією слідства, підозрюваний, використовуючи своє службове становище, щомісячно вимагав та отримував від місцевого мешканця 10 тис. грн. за вирішення питання безперешкодного доступу до території водного басейну та вільному вилову в ньому риби.

Чоловіка затримано в порядку ст. 208 КПК України під час отримання частини неправомірної вигоди – 20 тис грн. Загальна сума отриманої неправомірної вигоди склала 40 тис грн.

Таким чином, зазначеній особі повідомлено про підозру у вчиненні тяжкого злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі строком від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

У судовому засіданні підозрюваний своєї причетності до злочину не визнав, а його захисник просив застосувати підозрюваному більш м`який запобіжний захід.

Ухвалами слідчої судді Галини Радченко підозрюваного було відсторонено від посади та обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту до 19 березня 2022 року.

Прес-служба суду