flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

51-річному чоловікові, підозрюваному у вбивстві співмешканки обрано запобіжний захід

18 січня 2022, 11:44

Слідчим суддею Херсонського міського суду Дмитром Гонтарем розглянуто клопотання слідчого поліції про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно 51-річного чоловіка, підозрюваного у вбивстві своєї співмешканки.

З матеріалів слідства вбачається, що 12 січня вранці підозрюваний перебуваючи у будинку своєї співмешканки, внаслідок раптового словесного конфлікту наніс їй один удар ножем в область черевної порожнини, після чого остання померла.

Таким чином, вказана особа підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України - вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині.

У судовому засіданні, чоловік пред’явлену підозру не визнав та пояснив, що він знаходився на прибудинковій території, а коли повернувся до житлового приміщення, побачив, що його співмешканка лежить на підлозі без ознак життя. Зазначив, що, імовірно, на ніж вона наткнулася самостійно, оскільки мала проблеми зі здоров’ям.

Ухвалою суду підозрюваному було застосовано запобіжний захід у вигляді «тримання під вартою» строком до 12 березня 2021 року, без права внесення застави.

Прес-служба суду