flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До 9 років позбавлення волі засуджено чоловіка за участь у терористичних організаціях

10 січня 2022, 14:58

Херсонським міським судом розглянуто кримінальне провадження відносно 50-річного чоловіка, за участь у терористичних організаціях та сприянні їх діяльності.

Так, було встановлено, що у жовтні 2014 року він прибув до смт. Віргульовка (Луганської обл.) та добровільно вступив до лав терористичної організації «ЛНР», де по березень 2015 року приймав участь та сприяв її незаконній діяльності.

В подальшому у березні 2015 року обвинувачений залишив вказане незаконне військове формування та через неконтрольовані Україною пункти пропуску на кордоні з РФ виїхав на тимчасово окуповану територію АР Крим.

На початку вересня 2015 року чоловік через неконтрольовану ділянку кордону з РФ знову повернувся у зону проведення АТО на тимчасово окуповану територію Донецької області, де умисно та добровільно вступив до вже до іншої терористичної організації - «ДНР», у складі якої до 20 березня 2017 року брав участь та сприяв її злочинній діяльності.

Обвинувачений, будучи обізнаним, що стосовно нього безумовно буде розпочато кримінальне провадження, зник з підконтрольній території України та наразі перебуває у розшуку. Повідомлення про підозру та складений обвинувальний акт направлялися його захиснику, крім того, публікувалися повістки про його виклик до суду в загально-доступному інформаційному виданні «Урядовий кур'єр». За таких обставин, судом, у відповідності до вимог ст. 323 КПК України, було призначено здійснення по даному провадженню спеціального судового провадження за відсутності обвинуваченого.

У cуді захиcник oбвинуваченoгo не визнав вину cвoгo підзахисного у вчиненні кримінальнoгo правoпoрушення. Пoяcнив, щo без oбвинуваченoгo не мoжливo з’яcувати oб’єктивнo, пoвнo та вcебічнo вcі oбcтавини кримінальнoгo правoпoрушення.

За результатами розгляду кримінального провадження, колегією суддів винесено обвинувальний вирок та призначено покарання обвинуваченому у вигляді 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

* Ознайомитись із судовими рішеннями у цій справі можна в Єдиному державному реєстрі судових справ за № 766/9438/17.

Прес-служба суду