flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Чоловіку, підозрюваному у крадіжці кросівок, обрано запобіжний захід

08 грудня 2021, 10:52

7 грудня у Херсонському міському суд розглядалось клопотання слідчого поліції про обрання запобіжного заходу 23-річному чоловікові, який підозрюється у крадіжці кросівок.

Так, за версією слідства, 5 грудня молодик знаходячись у бутику на ринку, взявши на примірку кросівки, намагався відкрито їх викрасти із застосуванням фізичного насильства (нанесенні поштовху двома руками в область грудної клітини свідкові). Потерпілій - власниці бутику, було спричинено матеріальні збитки у сумі 1500 грн.

Таким чином, зазначена особа підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 186 КК України, кваліфікуючими ознаками якого є: грабіж, тобто відкрите викрадення чужого майна (грабіж), поєднаний із насильством, яке не є небезпечним для життя та здоров’я потерпілого. За вчинення даного кримінального правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком від 4 до 6 років. Відповідно до ст. 12 КК України вказаний злочин віднесений до категорії тяжких.

У судовому засіданні підозрюваний пояснив, що наразі офіційно не працює, однак має тимчасові підробітки від розвантаження овочів на ринку. Свою причетність до злочину визнає, просить не позбавляти його свободи.

Ухвалою слідчої судді Галини Радченко до підозрюваного було застосовано запобіжний захід «тримання під вартою» строком до 02.02.2022 року та визначено розмір застави - 49 тис. 620 грн.

 Прес-служба суду