flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

7 років та 6 місяців позбавлення волі отримав херсонець за розбій

06 грудня 2021, 14:31

Херсонським міським судом розглянуто кримінальне провадження відносно 27-річного мешканця Херсону, який обвинувачувався у вчиненні розбою.

Таким чином, було встановлено, що чоловік, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності, три рази здійснював напад на касира магазину мережі алкогольних напоїв, одягнувши маску та озброївшись пластмасовим пістолетом, який касири сприймали, як справжні. Внаслідок таких дій касирами було видано обвинуваченому готівкові кошти загальною сумою приблизно 18 тис. грн.

Останній раз, коли чоловік намагався здійснити розбій вчетверте, касир не злякалася та виштовхала його з магазину, а невдовзі він був затриманий працівниками поліції.

Судом кваліфіковано дії обвинуваченого:

  • за ч. 1 ст. 187 КК України як напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний з погрозою застосування насильства, небезпечного для життя чи здоров’я особи, яка зазнала нападу (розбій)
  • за ч. 2 ст. 187 КК України як напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний з погрозою застосування насильства, небезпечного для життя чи здоров’я особи, яка зазнала нападу (розбій), вчинений особою, яка раніше вчинила розбій

Допитаний у судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованих йому кримінальних правопорушень визнав повністю, фактичні обставини справи не оспорював. Пояснив, що вчиняв такі дії через фінансові труднощі, а отже гроші у подальшому витратив на особисті потреби.

Вироком судді Наталі Корольчук, чоловіка було визнано винним у вчиненні зазначених правопорушень та призначено покарання у вигляді 7 років 6 місяців позбавлення волі, з конфіскацією всього майна, яке є власністю обвинуваченого. Позови потерпілих задоволено у повному обсязі.

Прес-служба суду