flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Взято під варту чоловіка, підозрюваного у збуті наркотиків шляхом здійснення «закладок»

29 листопада 2021, 10:53

26 листопада у Херсонському міському суді розглядались клопотання слідчого поліції про обрання запобіжного заходу у вигляді взяття під варту, відносно 47-річного чоловіка, підозрюваного у продажі наркотичних засобів.

Так, за версією слідства встановлено, що підозрюваний незаконно придбав 72 поліетиленові пакети типу «Zipp-lock», у яких були розфасовані особливо небезпечні психотропні речовини, загальною масою 0,144 г., обіг яких заборонено. Психотропні речовини підозрюваний зберігав у своїй орендованій квартирі, з метою подальшого збуту (шляхом здійснення у громадських місцях «закладок») та особистого збагачення.

Таким чином, зазначена особа підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України, а саме: незаконне придбання, зберігання з метою збуту особливо небезпечних психотропних речовин.

У судовому засіданні підозрюваний пояснив, що зареєстрований у місті Одеса, до Херсону приїхав, щоб працевлаштуватися, частково визнає свою причетність до злочину, в якому підозрюється. Незаконною діяльністю займався через відсутність грошей. Просив не позбавляти його свободи.

Захисник просив застосувати до підзахисного більш м’який запобіжний захід, а у разі задоволення клопотання слідчого визначити заставу в розмірі 20 прожиткових мінімумів, з урахуванням майнового стану його підзахисного

Ухвалою слідчої судді Галини Радченко до підозрюваного було застосовано запобіжний захід «тримання під вартою» строком до 21.01.2022 року та визначено розмір застави (166 530 грн.).

 Прес-служба суду