flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Раніше судимого чоловіка ув`язнено на 3 роки за вчинення крадіжок та грабежу

11 листопада 2021, 15:23

Херсонським міським судом розглянуто кримінальне провадження відносно 38-річного чоловіка, який обвинувачувався у вчиненні крадіжок та грабежу.

Таким чином, було встановлено, що раніше судимий чоловік, у серпні, перебуваючи у продовольчому магазині мікрорайону Текстильний, викрав з полиць магазину продукти споживання (сир та ковбасу), які сховав до сумки, однак був зупинений охоронцем магазину з вимогою повернути товар.

Крім того, згодом, обвинувачений, знаходячись на території ринку, викрав у незнайомої жінки гаманець з коштами у сумі 300 грн. та банківською картою, якою, в подальшому неодноразово розраховувався в супермаркеті при покупці алкоголю та цигарок.

  • Суд кваліфікує дії обвинуваченого за ч. 2 ст. 15 ч. 1 ст. 186 КК України як закінчений замах на відкрите викрадення чужого майна (грабіж), не закінчений з причин, які не залежали від волі особи, яка виконала усі дії, які вважала необхідними для доведення злочину до кінця; та за ч. 2 ст. 185 КК України як таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинена повторно; за ч.1 ст.357 КК України як викрадення офіційного документу, вчинене з корисливих мотивів.

Допитаний у судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованих йому кримінальних правопорушень визнав повністю, фактичні обставини справи не оспорював. Із встановленими в ході досудового слідства збитками, які були заподіяні потерпілій, та щодо яких здійснено замах, погодився.

Вироком судді Леоніда Скрипніка, чоловіка було визнано винним у вчиненні зазначених правопорушень та призначено покарання у вигляді трьох років позбавлення волі.

 Прес-служба суду