flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Мешканцю Херсонщини, підозрюваному у спробі підкупу поліцейського, обрано запобіжний захід

13 вересня 2021, 14:22

10 вересня слідчим суддею Херсонського міського суду розглядалось клопотання слідчого поліції про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно мешканця Херсонщини, який підозрюється у спробі підкупу поліцейського одного з районних відділень поліції Генічеська.

З матеріалів клопотання вбачається, що на початку вересня відносно 53-річного чоловіка, працівниками поліції були складені адміністративні матеріали за керування транспортним засобом без відповідних документів та у стані алкогольного сп’яніння. Так, підозрюваний за для уникнення покарання, запропонував начальнику одного з районних відділень поліції міста 1000 доларів США. Однак, після надання поліцейському першої частини неправомірної вигоди (у сумі 10 тис. грн.) чоловік був затриманий.

Отже, вказана особа підозрюється у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369 КК України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

У судовому засіданні підозрюваний свою причетність до злочину визнав повністю, пояснив, що проживає разом з неповнолітнім сином, офіційно не працевлаштований, однак працює по договорам найму у людей. Захисник вважав, що клопотання не підлягає задоволенню та просив застосувати більш м’який запобіжний захід у разі встановлення будь-яких ризиків.

Ухвалою суду до підозрюваного було застосовано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання. Строк дії обов’язків встановлено до 09.11.2021 року.

 

Прес-служба суду