flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Херсонським міським судом арештовано підозрюваного у державній зраді

13 серпня 2021, 15:17

13 серпня слідчим суддею Херсонського міського суду Херсонської області Г. А. Радченко, було розглянуто клопотання слідчого УСБУ про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно 64 - річного чоловіка, підозрюваного у вчиненні державної зради.

З подання слідчого вбачається, що підозрюваний, допомагав іноземній державі – РФ та її представникам в проведенні підривної діяльності проти України на шкоду її обороноздатності та державній безпеці. Зокрема, чоловік надавав інформацію про політичних діячів області, персональні дані військовослужбовців ЗСУ, які проходять службу у військових частинах області та військових пенсіонерів, стан об`єктів стратегічного значення та військових частин.

В судовому засіданні підозрюваний від надання пояснень відмовився та своєї причетності до злочину не визнав. Захисники підозрюваного проти задоволення клопотання заперечували та просили застосувати більш м`який запобіжний захід

Ухвалою слідчого судді до підозрюваного було застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком до 8 жовтня 2021 року. Крім того, підозрюваному було визначено суму застави у розмірі 2379000 гривень.

 

Прес-служба суду