flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Колишнього селищного голову, який підозрюється у заволодінні та розтраті бюджетних коштів, взято під варту

09 серпня 2021, 16:03

6 серпня у Херсонському міському суді слідчим суддею Гонтарем Д. О., розглянуто клопотання слідчого поліції про обрання запобіжного заходу колишньому селищному голові, який підозрюється у заволодінні та розтраті бюджетних коштів.

З матеріалів клопотання вбачається, що підозрюваний, перебуваючи на посаді селищного голови однієї із селищних рад області, за попередньою змовою з двома іншими особами, незаконно заволодів коштами місцевого бюджету, виділеними на капітальний ремонт проїзної частини дороги на території селища. Зокрема, посадовець підозрюється у підписанні актів виконаних робіт, завідомо знаючи, що вони містять неправдиві відомості та ремонтні роботи які не виконані в повному обсязі. Як наслідок, на розрахунковий рахунок підрядника надлишково зараховано більше 900 тис. грн, які зловмисники привласнили.

Таким чином, зазначена особа підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України, кваліфікуючими ознаками якого є розтрата чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб та у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України, кваліфікуючими ознаками якого є: внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, вчинене за попередньою змовою групою осіб.

В судовому засіданні підозрюваний та його захисник просили відмовити у задоволенні клопотання у зв’язку із його необґрунтованістю та безпідставністю.

За ухвалою слідчого судді підозрюваного було взято під варту у залі суду, строк дії ухвали визначено до 27 серпня включно. Крім того, визначено розмір застави у сумі 190 320 грн.

 

Прес-служба суду