flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обрано запобіжний захід керівникові залізничної станції, підозрюваної в отриманні неправомірної вигоди

11 серпня 2021, 14:54

11 серпня у Херсонському міському суді було розглянуто клопотання слідчого поліції про застосування запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту відносно керівника однієї із залізничних станцій області, підозрюваної в отриманні неправомірної вигоди.

З матеріалів клопотання вбачається, що службова особа, використовуючи службове становище всупереч інтересам служби, з корисливих мотивів, з метою протиправного збагачення, вимагала та отримала від фізичної особи-підприємця кошти у сумі 1 тис. грн. щотижнево, за сприяння останньому у здійсненні господарської діяльності (торгівлі продуктами харчування) на території залізничної станції без офіційного оформлення договірних взаємовідносин.

Таким чином, зазначена особа підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, за яке передбачено покарання у виді позбавлення волі строком від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

У судовому засіданні підозрювана частково визнала свою причетність до злочину, в якому підозрюється. Не заперечувала проти задоволення клопотання.

Ухвалою слідчої судді Радченко Г. А. підозрюваній було застосовано запобіжний захід у вигляді особистого зобов`язання. Крім того підозрювану зобов`язано прибувати за кожною вимогою до слідчого, прокурора, суду, а також покласти на неї обов’язки: повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та роботи та утримуватись від спілкування зі свідком. Також, підозрюваній роз`яснено, що у разі невиконання покладених на неї обов’язків до неї може бути застосований більш жорсткий запобіжний захід і може бути накладено грошове стягнення в розмірі від 0,25 розміру мінімальної заробітної плати до 2 розмірів мінімальної заробітної плати.

 

Прес-служба суду